به گزارش میراث آریا، ناصر رضایی در یک برنامه رادیویی با بیان اینکه کشورهای پیشرو در صنعت گردشگری به مقوله توسعه گردشگری دسترسپذیر توجه داشتهاند، از انجام اقداماتی در این زمینه خبر داد و با تأکید بر ضرورت توجه و اهتمام بیشتر به این حوزه در کشورمان با توجه به تعداد قابل توجه جامعه معلولان، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را مسئول مستقیم این موضوع عنوان کرد.
رئیس پژوهشکده گردشگری وزارت میراث فرهنگی با اشاره به این مطلب که عموماً در صنعت گردشگری، مقوله توجه به نیازهای مخاطبان به عنوان یکی از ارکان و عناصر اساسی و اصلی تشکیلدهنده این صنعت بسیار مهم و حائز اهمیت است، گفت: با این وجود متأسفانه معمولاً شاهد هستیم که برنامهریزی و هدفگذاری لازم و درستی در این خصوص وجود نداشته و عموماً حوائج متقاضیان این حوزه نادیده گرفته میشود.
او ادامه داد: افراد بسیاری وجود دارند که به شکلی از مشکلات جسمی و حرکتی رنج برده و یا اصطلاحاً ناتوان و معلول هستند، اما با وجود این مشکل علاقمند هستند تا به گردشگری پرداخته و از جاذبهها و آثار گردشگری بازدید کنند.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه توسعه "گردشگری دسترسپذیر" موجب ایجاد شرایط لازم و تمهیدات مقتضی به منظور توانمندسازی جامعه معلولان کشور با هدف ایجاد امکان گردشگری برای این دسته از افراد میشود، بیان کرد: متأسفانه باید اذعان کرد که کشور ما در این حوزه علیرغم وجود تعداد قابل توجهی معلول در کشور چندان پیشرو نبوده است.
رضایی با بیان اینکه کشورهای پیشرو در صنعت گردشگری در این مقوله نیز توجه و اهتمام کامل و لازم را داشتهاند، تصریح کرد: عمده کشورهای صنعتی و سرآمد در زمینه توسعه گردشگری در این حوزه قدمهای خوبی برداشتهاند و شرایط مطلوبی را برای دسترسی جامعه معلولان کشور خود به امکانات گردشگری فراهم ساختهاند.
رئیس پژوهشکده گردشگری وزارت میراث فرهنگی همچنین توضیح داد: خوشبختانه در سالهای اخیر شاهد تغییر نوع نگاه مجموعه حاکمیت به این حوزه و اتخاذ رویکردی مناسب و سازنده و مثبت هستیم که امیدواریم باعث ایجاد تحول در این حوزه شود.
او با اشاره اینکه به در راستای توسعه و تحقق گردشگری دسترسپذیر اقداماتی خوب و مناسبی انجامگرفته و در دست انجام است، اظهار کرد: با این وجود همچنان موانع ساختاری و کاستیهای هزینهای و مالی وجود دارد که قاعدتاً باید در راستای برطرف کردن این موانع کوشش کنیم.
این مقام مسئول در انتها با تأکید بر اینکه قاعدتاً متولی اصلی و مستقیم این موضوع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است، خاطر نشان کرد: خوشبختانه در زمینه گردشگری دسترسپذیر هیچگونه مانع قانونی و مقرراتی و یا کم کاری و احیاناً کارشکنی ازسوی نهادها و دستگاههای اجرایی وجود ندارد و تمامی حریم و عرصهها نیز از قبل کاملاً مشخص و مدون شده است و نقطه ابهام برانگیزی وجود ندارد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/